Avoimuus ja vastuullisuus

Sain osakseni kritiikkiä toisen puolueen edustajalta avoimuudestani tai pikemminkin sen puutteesta. En kuulemma ole aidosti oikeasti eläinten asialla, koska en löydy eläinpolitiikka.fi vaalikoneesta. Tämän jälkeen tivattiin listaa, mihin eläinpoliittisiin asioihin olen sitoutunut. Pitäisi kuulemma tulla tämä ”The Lista” kuin apteekin hyllyltä, jos on aidosti oikeasti eläinten asialla.

Mulle Porin kaupungin eläinlääkärin päivystyksen turvaaminen on tärkeä asia eläinten oikeuksien kannalta, joten olen tehnyt töitä sen eteen, että se saataisiin jälleen toimivaksi. Tämän lisäksi olen ajanut avoimesti turkistarhauksen kieltämistä. Tämän suurempaa ”listaa” ette tule multa saamaan mihin olen sitoutunut, sorry. Multa saa aina kysyä erikseen näkemyksiäni yksittäisiin asioihin ja varmasti irtoaa mielipidettä.

Kritiikkiä osakseen sai myös se, etten ole sitoutunut joutsenmerkki.fi sivustolla vastuullisiin julkisiin hankintoihin. Sertifikaateilla on saatu paljon hyvää aikaiseksi, mutta niissä on myös omat eettiset haasteensa. Yleensä suurilla yrityksillä on varaa sertifikaattiin, kun taas esimerkiksi pienellä ympäristöystävällisesti toimivalla kyläyhteisöllä tai paikallisella toimijalla ei ole välttämättä tähän varaa. Kun kulutus suuntautuu sertifioituihin tuotteisiin, niin paikallinen toimija tai kyläyhteisö saattaa jäädä ilman rahaa sertifikaatin puuttumisen vuoksi vaikka toiminta itsessään olisi kestävää.

Edellä mainitusta vinkkelistä olen valmis sitoutumaan vastuullisuuteen, mutta en kuitenkaan ole kiinnostunut allekirjoittamaan yhtään mitään esimerkiksi joutsenmerkki.fi sivustolla. Sivustossa ja ideassa ei ole itsessään mitään vikaa, mutta se ei vain olen mun tapani toimia. Puoliso on seurannut vierestä viimeiset 14 vuotta sitä, että mulle on ollut aina äärimmäisen tärkeää ostaa nimenomaan lähellä tuotettuja tuotteita. Jos verrataan vaikka luomuun, niin lähellä tuotettu saattaa olla vähintäänkin yhtä luomua kuin ulkomailta tuotu, vaikka itse luomumerkki puuttuisikin.Kommentit

Suositut tekstit