Kuntavaalit 2021

Vaalipäällikköni Suvi Koskela on hyvällä vauhdilla brändännyt allekirjoittanutta kokoomuslaiseksi kettutytöksi. Kyseinen ilmaisu on yhtä lähellä kuin kaukanakin totuutta: eläinten oikeudet ovat minulle tärkeitä, mutta samaan aikaan pyrin myös ajamaan yrittäjien etua. Esimerkkinä tästä näkemykseni siitä, että Kokoomuksen tulisi alkaa valmistautumaan turkistarhauksen hallittuun alasajoon turkistarha-alan yrittäjien edun vuoksi. En voi myöskään hyväksyä sitä vahinkoa, mitä perinteisesti mielletyt kettutytöt aiheuttavat ympäristölle päästämällä minkin kaltaisia eläimiä Suomen luontoon, joten siinä mielessä kettutyttö terminä ei voisi olla paljon kauempana totuudesta. Turkistarhauksen tulevaisuuden näkymistä omaan kuitenkin hyvin yksiselitteisen ja kettutytöllekin ominaisen näkemyksen: turkistarhaus on eläinten oikeuksien kannalta toimintaa, joka ei voi enää jatkua maamme kaltaisessa sivistysvaltiossa missään muodossa.

Kunnallispolitiikassa ei kuitenkaan käsitellä turkistarhauksen kaltaisia asioita, vaan keskeinen asia eläinten oikeuksien kannalta on esimerkiksi Porin kaupungin tarjoamat eläinlääkäripalvelut. Porissa on siitä ikävä tilanne, että taloudellisista syistä joudumme tulevana kautena supistamaan ja leikkaamaan runsaasti palveluita. Lopetusuhan alla - tai pikemminkin ulkoistamisuhan alla Tampereelle tai Turkuun - saattaa suurella todennäköisyydellä olla tulevaisuudessakin yöajan eläinlääkäripäivystys. Kaupunginvaltuutettuna aionkin tehdä parhaani, ettei tämän kaltaisten säästöjen harkintaan enää edes päädytä. Eläimillä on oikeus edes päivystävien palvelujen tasolla turvalliseen hoitoon siinä missä ihmisilläkin. Porissa eläinlääkäripalveluissa olisi monilta osilta paljonkin skarpattavaa, mutta koska resurssit ovat rajalliset niin on täysin riittävää tulevaisuudessakin, jos saamme pidettyä edes eläinlääkäripäivystyksen lähellä kaupunkilaisiamme.

Kaupunki säästää myös aivan käsittämättömissä asioissa koulukuljetusten suhteen. Esimerkiksi avioeroperheissä joudutaan maksamaan koulukuljetuksista, jos lapsi sattuu olemaan kirjoilla koulua lähellä asuvan vanhemman luona ja viettää vuoroviikoin aikaa toisen, kauempana asuvan vanhemman luona. Lapsen tai nuoren etu ei toteudu kyseisessä tilanteessa missään muodossa: koulutus ja perhe ovat niin tärkeitä asioita, ettei säästöjä tulisi tehdä tämän kaltaisissa asioissa, jotka vaikuttavat liikkumiseen koulun ja perheen välillä. Tulevana kautena tuleekin pyörtää kyseinen päätös ja huolehtia siitä, että lapset pääsevät kulkemaan mutkattomasti kouluun myös avioeroperheistä.

Mitä tulee nuorisoon, niin huumeet alkavat olla huolestuttavan yleisiä Porissa nuorten keskuudessa. Kaupungin tulisi toteuttaa yhteistyössä yhdistysten ja järjestöjen kanssa vanhemmille suunnattua informaatio-ohjausta siitä, kuinka paljon huumeet ovat yleistyneet nuorten keskuudessa ja miten tilanteeseen tulisi puuttua. Liian moni vanhempi elää tälläkin hetkellä siinä uskossa, että kyseiset ongelmat eivät koske heidän perhettään: ongelmiin herätään vasta, kun saattaa olla liian myöhäistä. Tämän vuoksi tarvitsemme huomattavasti nykyistä enemmän ennaltaehkäisevää työtä huumeiden suhteen. Vanhempien informaatio-ohjauksen lisäksi on äärimmäisen tärkeää pitää harrastustoiminta helposti saavutettavana tukemalla vastaisuudessakin yhdistystoimintaa.Kommentit

Suositut tekstit